Poletje in pasja vročina – na kaj moramo biti pozorni?

Ključne stvari, na katere moramo biti pozorni v poletnih mesecih

Ko gre za pse in poletje, je pomembno biti pozoren na nekaj ključnih stvari:

  1. Vročina: Psi so občutljivi na visoke temperature, zato jim je pomembno zagotoviti svežo vodo, ki jim mora biti vedno dostopna ter zavetje pred soncem. Izogibajte se sprehodom v najbolj vročem delu dneva in pazite, da se pes ne pregreje.
  2. Sprehodi: V poletnih mesecih izbirajte bolj sveže in zgodnje/poznejše ure za sprehode, ko je temperatura bolj prijetna. Pazite na prevroče površine, kot so asfalt ali pesek, ki lahko povzročijo hude opekline na pasjih tačkah.
  3. Hladilni ukrepi: Da se bo kuža lažje ohladil, mu lahko pomagate z vlažnimi / mokrimi brisačami ali z uporabo hladilne blazine za pse. Prav tako lahko uporabite vodno pršilo za osvežitev psa v vročih poletnih dneh.
  4. Zadostna senca: V poletnih mesecih poskrbite, da ima pes na voljo dovolj sence, ko je zunaj. Zagotovite mu dostop do senčnih prostorov ali postavite tendo v dvorišču.
  5. Zastrupitve: Bodite pozorni na strupene rastline, ki so pogoste v poletnem času. Preverite svoje dvorišče ali okolico, da se prepričate, da ni nevarnih rastlin, na katere bi pes lahko naletel.
    – Oleander, Azaleja in rododendron, Lilija, Oleandrovolistni trpotec, Dieffenbachia, Rdeči mak.
  6. Zaščita pred insekti: Uporabljajte primerno zaščito pred klopi, bolhami in komarji. Obstajajo posebni izdelki za pse, kot so ovratnice ali razpršila, ki lahko pomagajo preprečiti ugrize in pik insektov.
  7. Potovanja in kopanje: Če načrtujete potovanje ali izlet na morje, bodite pozorni na varnost in dobro počutje psa. Poskrbite, da ima vedno na voljo svežo vodo in zagotovite, da je varen med kopanjem v bazenu ali morju. Vedno naj ima na voljo prostor, kjer je senca.
  8. Nikoli ne puščajte psa v zaprtem avtomobilu: To je izjemno nevarno in lahko povzroči toplotni udar, v zelo kratkem času!

Zavedanje in skrb za dobro počutje psa v vročih poletnih mesecih sta ključnega pomena.

S pravilno skrbjo in pazljivostjo boste pomagali ohranjati psa zdravega, srečnega in varnega med poletjem. ☀️