Prehrana pasjega mladička

Pasji mladički so najbolj luštna bitja tega sveta. Zelo hitro se zaljubimo v njihove igrive očke, mali smrček, smešne tačke,.. Vendar se moramo zavedati, da je kuža velika odgovornost. Najprej se je potrebno vprašati ali imamo dovolj znanja o psih – neznanje, neizkušenost je lahko največja težava v kasnejšem vedenju psa. V primeru, da nimamo veliko izkušenj vedno priporočam obisk pasje šole, tudi z manjšimi kužki, za boljšo socializacijo in osnove zdravega odnosa s psom.

Kar se pa tiče prehrane mladička – tukaj vam bom zaupala nekaj napotkov o pravilni in predvsem zdravi hrani. V prvih fazah življenja mladička je za njih najbolj pomembna pravilna prehrana, za njegov kasnejši razvoj. V tem času, ko se psi razvijajo, zelo hitro rastejo. Ta hitra rast pa seveda vpliva na razvoj celega telesa in njihovega organizma.

1. Kadar psa pripeljete domov, ne priporočam, da takoj zamenjate hrano. Naj se najprej, v parih dneh sploh navadi na novo okolje in nove ljudi. Za njega sprememba okolja pomeni velik stres, zato ga je dodatno obremenjevati z menjavo hrane zelo neprimerno. V vsakem primeru – ali ste kužka posvoji ali pa kupili pri nekomu, vprašajte s čim so ga hranili do takrat. To je zelo pomembna informacija.

2. Uvajanje nove prehrane – najpomembnejši faktor tukaj je postopna menjava. 
Velikokrat slišim, da je nova hrana slaba in nekvalitetna, da kužku ni primerna, saj ima po hrani prebavne težave (driska, bruhanje) ali pa se praska. Ko povprašam kako so hrano zamenjali in kako so uvedli novo hrano, takoj ugotovim, v čem je težava 🙂
Da se kuža lahko lepo in brez težav navadi na novo hrano, je nujno, da staro in novo nekaj časa mešate. Začnite s 3/4 stare in 1/4 nove. Po nekaj dneh polovica vsake, nato vedno več nove in vedno manj stare. . Tako ne boste obremenili njegovega organizma in boste v tem primeru takoj vedeli, če bo imel težave s prehrano. Kadar uvajamo postopoma in počasi in se težave vseeno pojavijo, je lahko problem v sami hrani – intoleranca na žitarice, razne alergije.. Potem je potreben obisk veterinarja, da se ugotovi v čem je težava.

3. Primerna prehrana
Mladički srednjih in velikih pasem potrebujejo v svoji prehrani primeren delež beljakovin in energije. Ta se razlikuje v fazi mladička in mladega psa. Za zadovoljevanje teh potreb, je Happy dog razvil Dvofazni koncept hranjenja. Prednost tega koncepta je ta, da se hrana v prvi fazi prilagodi mladičku in njegovemu razvoju ter v drugi fazi mlademu psu. Še nekaj ostalih prednosti hrane Happy dog:

  • optimalna vsebnost kalcija in fosforja
  • brez uporabe rastlinskih beljakovinskih nadomestkov (npr. soja)
  • suha hrana iz visoko kakovostnih beljakovinskih virov z garancijo izvora
  • smiselna kombinacija vseh potrebnih hranil

 1. FAZA: MLADIČEK DO 6. MESECA STAROSTI
V tej fazi mladiček potrebuje veliko beljakovin in energije, da se bodo njegovo telo, mišice, sklepi, koža… lahko pravilno razvili. Happy dog Mini baby&junior, Baby original, Baby Grainfree in Baby Jagnje&riž oskrbujejo mladička z vsemi potrebnimi sestavinami.

2. FAZA: MLADI PES OD 6. MESECA STAROSTI

V tej fazi se prične pri srednjih in velikih pasmah intenzivnost rasti mladička zmanjševati, s tem pa tudi potreba po energiji in beljakovinah. Da bi preprečili motnje v rasti, je priporočljivo preiti na manj hranljivo prehrano, ki je posebej prilagojena tem spremembam.

Happy dog hrana za mladičke -> HAPPY DOG

Če imate pa še kakšno vprašanje na temo pasjega mladička in njegove prehrane – pišite na info@briketek.si

Vaša Eva