Prehrana starejše mačke

Nekaj osnovnih napotkov glede prehrane vaše starejše mačke 🙂

Zavedati se moramo, v prvi vrsti, da je tako kot pri ljudeh, tudi pri živalih zelo pomembno kaj hranimo v različnih obdobjih starosti. Tudi živalim se s starostjo spremeni metabolizem, postajajo počasnejši, malo manj igrivi, več počivajo. Seveda to ne velja za čisto vsakega posameznika, nekatere mačke bodo ostarele že med 7. do 9. letom, nekatere se ne bodo spremenile vse tja do 12. leta.

Zato je najbolje, da spremljate kaj se dogaja z vašo mačko.

V vsakem primeru pa bodo mačkoni in mačkonke postali seniorji z nekje 10. letom starosti. Takrat je (poleg seveda skozi celotno življenjsko obdobje) zelo pomembno kakšno hrano ponudimo. Ta mora biti prilagojena tem spremembam, ki se vaši mucki dogajajo. Zelo pomembno je, da hrana ni težka za prebavo, da se zaščitijo notranji organi ter da hrana ni preveč energijsko vredna, saj to lahko vodi k težavam s telesno težo. Prav tako pa energijske vsebnosti ne sme biti premalo.

Hrana, ki je prilagojena vsem tem potrebam starejših mačk je Happy cat BEST AGE 10+

Hrana Happy cat Best age vsebuje manj beljakovin, da se mačke ne bodo redile ter manj natrija in fosforja za dobrobit jeter, ledvic in srca. Istočasno je zelo okusna hrana, je primerna za dolgo- in kratkodlake mačke ter tudi vse tiste, ki so prehransko občutljive. Sestavine, ki jih ta hrana vsebuje so zelo skrbno izbrane, da ne obremenjujejo prebave. Dodane pa so tudi novozelandske školjke, ki skrbijo za zdravje sklepov.

Zelo pomembno pa je tudi, da v času višje starosti mačko večkrat peljete na pregled k veterinarju, saj se lahko začnejo pojavljati kakšne starostno pogojene zdravstvene težave.

Če pa vas o prehrani starejše mačke še karkoli zanima, vam bom z veseljem odgovorila in pomagala.

Vaša Eva